Vertrouwen zit in de details

Van keukenzaak naar natuursteen
Ruud Guequierre is bijna 20 jaar werkzaam bij Dominicus. Onze ervaren accountmanager runde eerder zijn eigen keukenspeciaalzaak. Samen met zijn compagnon gaf hij eerlijk advies. Doen wat je zegt, zorgvuldig omgaan met materiaal en klant waren pijlers waar Ruud zijn carrière op bouwde. Deze mooie houding past naadloos bij Dominicus en daarom is hij een waardevolle toevoeging aan ons team.
Nadat Ruud zijn bedrijf overdroeg aan zijn compagnon, zocht hij een plek waar hij zijn ervaring verder kon inzetten: "Dominicus kende ik al goed. Ik bestelde er jarenlang mijn keukenbladen. Wat me aansprak, was de nuchtere manier van werken, de betrouwbaarheid en het vakmanschap. In 2007 kwam ik in dienst, en sindsdien ben ik gebleven.”
Korte lijnen, directe betrokkenheid
Ruud is blij met zijn keuze: “Werken bij een familiebedrijf betekent dat je elkaar kent en dat beslissingen snel genomen worden. En dat je als medewerker echt invloed hebt op hoe dingen gaan. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe trends en noviteiten in de markt. Het komt regelmatig voor dat ik iets zie op een beurs of bij een leverancier. Dat bespreken we direct intern , geen lange vergaderingen, geen lagen eroverheen en vervolgens snel beslissen. Zo blijven we als Dominicus onderscheidend en actueel.
We produceren zelf in Westkapelle. Dat betekent niet alleen dat ik regelmatig door de werkplaats loop om even iets te overleggen, maar ook dat ik zie wat er gebeurt. Van ruwe plaat tot afgewerkt blad. Die nabijheid maakt het werk tastbaar. En het houdt je scherp. Alles wat we leveren, is door onze handen gegaan.”
Keuzes maken in materiaal
“We werken met een select assortiment. Niet omdat de mogelijkheden beperkt zijn, maar omdat we bewust kiezen voor materialen die technisch kloppen, esthetisch iets toevoegen en passen bij de praktijk. We kiezen ervoor te weten wat werkt en waarom. En dat heeft tot gevolg dat je kan kiezen uit echte kwaliteit, zonder overvolle schappen.
Als iemand iets tegenkomt dat interessant lijkt, dan onderzoeken we of het haalbaar is. Niet alles hoeft direct op voorraad, maar het moet wél maakbaar zijn, leverbaar, verwerkbaar. Daarin zoeken we continu balans.”
Met beide benen op de werkvloer
“Mijn achtergrond als ondernemer helpt in gesprekken. Ik weet hoe het is om zelf aan het roer te staan. De afwegingen die je maakt, het belang van goed advies, de druk die erbij komt kijken. Ik probeer realistisch te blijven en geen beloftes te doen die niet waargemaakt kunnen worden. Wel zoeken we altijd naar een oplossing die klopt.
Wat mij drijft, is dat ik geloof in vakmanschap. In het belang van mensen die weten wat ze doen, of dat nu in de werkplaats is of aan de telefoon. Binnen Dominicus vullen we elkaar daarin goed aan. Iedereen heeft z’n eigen kennisgebied, maar we delen hetzelfde doel: zorgvuldig en eerlijk werk leveren. Daar hoort luisteren bij, meedenken, en soms ook gewoon zeggen dat iets niet kan.”
Keukens en karate
“Naast mijn werk beoefen ik al 40 jaar karate en ben ik ruim 12 jaar actief als nationaal scheidsrechter op toernooien. Het gaat dan niet om winnen of presteren, maar om discipline, respect en zelfvertrouwen. Waarden die ook in mijn werk terugkomen. In de manier van communiceren, in het stellen van grenzen, in het serieus nemen van wie je tegenover je hebt.
Er is in dit vak veel veranderd. Materialen, technieken, verwachtingen. Maar de kern is hetzelfde gebleven: je doet het samen. En als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, kun je daar lang plezier van hebben.”


